Mattijs van Bergen

creative luxury for headstrong women

Webshop


MATTER


to/the matter zelfst.nw; ww. (v)

1.     materie, materiaal; 2. aangelegenheid, belang; 3. van belang zijn, uitmaken, betekenen.

In de ontwerplijn MATTER komen de dingen bij elkaar die van betekenis zijn voor Studio Mattijs van Bergen. Reduceren, om tot de kern van wat voor ons betekenis heeft te komen. MATTER staat voor een eigen manier van ontwerpen en ondernemen. Los van de conventies en moderegels. Mode in een eigen tempo ontwikkelen, tegen het vastgeroeste ritme van de seizoenen in.

Unieke ontwerpen van uitzonderlijke kwaliteit.

Onze aandacht gaat uit naar duurzame, tijdloze modedesigns. MATTER is een kleine exclusieve en betaalbare collectie. De designs worden in een oplage van maximaal 51 gemaakt. Overproductie verdwijnt, evenals waste en daardoor uitverkoop. De collectie wordt ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Europa.

 SONIA matters

Sonia is een vrolijke, vrouwelijke jurk in vier uitvoeringen. Onze fascinatie voor bijzondere combinaties van stoffen en kleuren, komt terug in het ontwerp.

De pasvorm accentueert de vrouwelijke contouren en de gekantelde taillelijn begint aan de voorzijde hoog en verloopt laag naar achteren. Het lijfje met een ¾ mouw, is gevormd maar niet strak. Detail is de contrasterende piping langs de ronde halslijn. In de geplooide, klokkende rok, vallen de comfortabele zakken mooi weg. De jurk sluit middenachter met een blinde rits.

Sonia is genoemd naar de Oekraïens-Franse kunstenares Sonia Delaunay. Mattijs deelt haar fascinatie voor kleur en de werking van kleur. Bepaalde combinatie van kleuren, zo ontdekte zij veroorzaakten een schijn van beweging.

Haar oeuvre omvat onder meer sieraden, schilderijen, textielontwerpen en decorontwerpen. En het is met name de interactie die zij zoekt tussen de verschillende kunstvormen, die haar uniek en vooruitstrevend maakt.


Jewelry

Mattijs zijn fascinatie voor materiaalcombinaties, vorm en kleur komt ook terug in zijn sieradenlijn: Van Bergen Jewelry. Ieder stuk is handgemaakt en in een liefdevolle co-creatie tot stand gekomen tussen Mattijs en zijn moeder: de 3D-vormgever Anneke van Bergen.


PAPPILON PENDANT

De vlinderkettingen uit deze lijn, vallen op door eenvoud. Waardoor de prachtige kleuren van de vlinders, maximaal podium krijgen. 

STONEHENGE PENDANT

In de kettingen van Stonehenge wordt het vurige grillige patroon van de edelstenen (agaat), beteugeld door de koperen zetting die de lijn van de steen volgt.

LITTLE CREATURE NECKLACE

Deze uitbundige kettingen combineren de kleuren van agaat, met het zachte fluweel van de vlinders opgehangen in de voor Van Bergen typerende plissé in koper.

Door het glas aan twee zijdes en het meestal totaal verschillende uiterlijk van de twee kanten van de vlinders, geeft  dit de mogelijkheid de vlinder aan twee zijdes te dragen.