Mattijs van Bergen

creative luxury for headstrong women

OVER MATTIJS VAN BERGEN

Het merk, de collecties van Mattijs van Bergen weerspiegelen zijn andere, persoonlijke kijk op mode. Transparantie en seizoensloze ontwerpen zijn voor Van Bergen de principes die leiden naar een duurzame vorm van ondernemen én van duurzame mode.

 ‘Ik word geraakt door authentieke vrouwen met karakter. Vrouwen die een aangeboren zachtheid combineren met een duidelijk voelbare natuurlijke impact. Vrouwen die anderen raken en aanzetten tot mooie dingen. Deze ogenschijnlijke tegenstrijdigheden, zacht en trefzeker, komen terug in mijn ontwerpen. Versmelten tot iets anders’.

De Mattijs van Bergen ontwerpen hebben een eigen gezicht, dragen eigen namen maar zijn voorzien van het Van Bergen signatuur: plissés, tailleplooien, handgesneden of kunstig geborduurde applicaties, gelaagdheid in stoffen of gedurfde en verrassende materiaalcombinaties. De handtekening van Mattijs van Bergen is soms uitgesproken, veel vaker fijnzinnig en niet direct te duiden maar altijd aanwezig.

Bij Mattijs van Bergen werken we volgens twee belangrijke leidende principes.

1. We breken met het ritme van de seizoenen, maken creaties die overeind blijven voor lange tijd en daarmee duurzaam zijn. We richten ons op unieke designs – we brengen 1 item op een zelf gekozen moment uit - en stappen weg van de uitgebreide seizoenscollecties.

2. In de overvolle modewereld kiezen wij ons eigen pad. Made-to-measure, onze coutureservice, vormt zich geheel naar de wensen van onze klant. Werken we heel nauw samen en wordt ieder design tot een eigen persoonlijk verhaal.

 

Cv

Mattijs studeerde in 2005 af als modeontwerper aan Artez in Arnhem en volgde zijn Master Degree Womens Wear aan het prestigieuze Central Saint Martins College in Londen. Hij lanceert zijn label MATTIJS in 2008. Zijn kleur- en vormrijke collecties worden al snel opgemerkt door de pers en winkels zoals Browns Focus en Luisa Via Roma. In 2012 wint hij de Mercedes Benz Dutch Fashion Award en de International Fashion Incubator Award. Mijlpaal in 2013 is de collectie Van Gogh waarin Van Bergen zich laat inspireren door de werken en de brieven van ’s werelds bekendste Nederlandse kunstenaar Vincent van Gogh.

In 2015 doopt hij zijn label MATTIJS om tot Mattijs Van Bergen dat staat voor een andere, een persoonlijke kijk op de modewereld.  Hij breekt met het ritme om ieder seizoen met een nieuwe lijn te komen.  Gaat projecten aan met onder meer W Amsterdam en het Nederlands Fotomuseum. Om zo op een duurzame en transparante manier zijn merk opnieuw vorm te geven. Zijn collectie Zwart ontwierp hij in opdracht en op basis van de collectie van het Fotomuseum. De meest recente lijn, Mattijs van Bergen Bridal is onderdeel van de formule made-to-measure, de coutureservice van Van Bergen.