Mattijs van Bergen

creative luxury for headstrong women

 

“Als je iets koopt, dan alleen om iets te vieren, nooit uit onzekerheid”

Maria Kraakman (actrice, 41) over Mattijs

Net als Mattijs geloof ik in bewust consumeren. Ook als het om kleding gaat. Daar past het woord tijdloos bij. Een lievelingsblouse net zolang repareren tot zij uit elkaar valt. Kleding niet weggooien maar wegleggen en na een tijdje weer oppakken. Of weggeven zodat kleding doorgegeven wordt en blijvend gedragen. En wanneer ik iets nieuws koop, neem ik daar uitgebreid de tijd voor.

Mattijs van Bergen associeer ik met bescheidenheid, vrouwelijkheid, duurzaamheid en vooral het vieren van schoonheid.

Als ambassadeur van het merk, draag ik in mijn netwerk de creatieve overtuigingen van Mattijs van Bergen uit. Dat kan ik alleen omdat ook ik geloof, in waar hij in gelooft.

 

 
 

© Foto: Daniel Cohen

Mattijs over Maria

Maria en ik herkennen elkaar in de drijfveren en overtuiging waarmee we dingen doen. Ik houd van Maria om wie zij is groots op het podium, authentiek en bescheiden als vrouw. Ik kleed Maria graag. Ze is zo sterk en zacht tegelijk. Kwetsbaar en overweldigend in haar uitstraling. Ik val altijd even stil als ik haar in mijn ontwerpen zie, omdat ze de kleding illustreert met haar persoonlijkheid.


Over Maria: veelzijdigheid troef

Actrice Maria Kraakman (1975) brak snel door na haar afstuderen in 1998 aan de Arnhemse Toneelschool. Haar toneelcarrière begint zij bij het gezelschap Art & Pro en het Nationale Toneel. Na de vertolking van Rainer Maria en Alma bij toneelgroep de Warme Winkel, maakt Maria de overstap naar Marcus Azinni’s Toneelgroep Oosterpool. Hier is zij te zien in onder meer Tramlijn Begeerte, Who’s Afraid of Virginia Woolf en Angels in America.

Op het witte doek speelt Maria in films als Iles Flottantes en Guernsey van Nanouk Leopold. Maria schittert in My Queen Karo en Hunting & Zn waarvoor ze meeschreef aan het scenario. We kennen haar als Francisca in Warmerdams Schneider vs Bax. In 2017 zal ze te zien zijn in In Blue van Jaap van Heusden.

 


© Foto: Daniel Cohen

Gouden Kalf en Theo d' Or

Maria’s acteertalent wordt overtuigend onderschreven. Zij wordt in 2005 met een Gouden Kalf uitgeroepen tot beste actrice voor haar rol in Guernsey. In 2010 ontvangt Maria de Theo d’ Or voor haar rol in Orlando. Voor de vertolking van haar personage in Angels in America, krijgt Maria in 2015 de nominatie Theo d’ Or. Maria’s rol in Schneider vs. Bax wordt geroemd met een nominatie Gouden Kalf.