Mattijs van Bergen

creative luxury for headstrong women

 

“Ik voel mij gezien in zijn creaties. Mattijs maakt echt contact en dat voel ik terug in zijn ontwerpen”

Jolanda van den Berg (actrice, theatermaker, 35) over Mattijs

Het merk is voor mij onlosmakelijk verbonden met de persoon. Al bij de eerste ontmoeting viel het mij op dat Mattijs zo ontwapenend en vol belangstelling is. Hij kan werkelijk contact maken. Dit zie ik terug in zijn ontwerpen. Ik voel mij letterlijk en figuurlijk ‘meer gezien’.

Mijn liefde voor het merk ontstond vanwege Mattijs zelf. De manier waarop hij zijn persoonlijke fascinatie voor kunst en zijn kijk op mode weet vorm te geven, inspireert mij. Hoe hij vanuit zijn behoefte naar een meer duurzame manier van ondernemen en zijn liefde voor materiaal, het concept MATTER ontwikkelt, zegt voor mij iets over zijn collecties, maar ook over hem als ontwerper. Duurzame mode is iets waar ik zelf ook behoefte aan heb. De ontwerpen kennen vaak een tijdloze natuurlijke elegantie. Daar voel ik mij prettig bij.

Ik draag met liefde, de schoonheid en kracht van de vrouw, iets wat Mattijs steeds in zijn ontwerpen weet te benadrukken. En hoop op deze manier meer vrouwen in aanraking te laten komen met de creaties van studio Mattijs van Bergen.

 
 

© Foto: Daniel Cohen

Mattijs over Jolanda

Wanneer Jolanda in een van mijn ontwerpen binnenkomt, lijkt het alsof de tijd even stilstaat. Dat ontroert mij. Jolanda draagt al lange tijd mijn creaties en dat is een groot cadeau. Jolanda is de personificatie van mijn ontwerpen. Het worden door haar kleine kunstwerken. Daar word ik gelukkig van. Ze is ‘the light at the party’ en toch bescheiden, galant en liefdevol voor iedereen om haar heen.


Over Jolanda: omhuld met gratie

Actrice, theatermaker Jolanda van den Berg (1981) studeert na een opleiding tot grafisch vormgever, in 2004 af aan de Frank Sander’s Akademie in Amsterdam. Direct daarna wordt ze - onder regie van Dick Hauser - aangenomen voor de rol van Bleke Doortje in De Jantjes. Na deze productie speelt ze op het toneel o.a. in Ciske de Rat, Who’s Afraid of Woody Allen en 50 Tinten… de parodie.

 

© Foto: Daniel Cohen


© Foto: Daniel Cohen

Muziektheater & Film

Ze werkte mee aan de kunstfilm Raw Footage/ Scapegoats van Aernout Mik en speelde diverse (gast)rollen in tv-series als: Freddy, leven in de brouwerij, Dokter Tinus, Gooische Vrouwen, Flikken Maastricht en 13 in de Oorlog. In de bioscoop was Jolanda o.a. te zien in de Nederlandse speelfilms: Dik Trom, Black Out, Quiz, en De Boskampies.

Naast acteren houdt Jolanda zich ook bezig met het schrijven en ontwikkelen van (nieuwe) voorstellingen. Momenteel is Jolanda bezig met de ontwikkeling van de muziektheater voorstelling NICO.