Mattijs van Bergen

creative luxury for headstrong women

Bridal collection


Zes voorstellen voor Bruidsjurken

Zes jurken met ieder een geheel eigen gezicht verdienen een eigen naam. Met Poetry, Swan, Dawn, Sunrise, Spring en Anna introduceren wij Mattijs van Bergen Bridal. De signatuur van Van Bergen is duidelijk herkenbaar - plissé, borduurwerk en eigenzinnige, soms opvallende combinaties van stoffen en materialen.  De bruidsjurken zijn gebaseerd op favoriete jurken uit eerder collecties van Mattijs van Bergen en hebben door de nieuwe stoffen, lengtes en kleuren een verrassend nieuw uiterlijk.

De zes jurken zijn een eerste voorstel van Van Bergen om met een bruid aan het werk te gaan om voor haar een jurk te maken. Alles is mogelijk. We laten ze hier zien samen met hun gekleurde wederhelft, om inzicht te geven wat stof- en kleurkeuze met een jurk doen. De jurken zijn een aanleiding om een made-to-measure afspraak te maken.


Poetry

Poetry Dress is een romantische knielange jurk met een hand geplooide halslijn die in een beweging overgaat in een ruim geplooide rok. De jurk is uitgevoerd in zijden/katoenen gazaar – de favoriete stof van Christobal Balenciaga - en combineert zo de relatief stijvere eigenschappen van de stof met een losser weefsel waardoor de jurk grandeur heeft. De inzetten van doorzichtig gestreepte zijden worden ingekaderd door de glanzende poeder roze satijnen band. 


Poet

De roest-oranje Poet Dress komt uit de Van Gogh Collectie en is gemaakt van Satijnen Katoen met een inzet van ijsblauw gestreepte zijde en een mintgroene katoen fluwelen onderrand. De dubbele cirkelrok maakt de jurk dramatisch, waar het verschil in lengte de jurk speels maakt. De Poet werd op staatsbezoek in Japan gedragen door Koningin Máxima, en vormde de inspiratie voor de Poetry Dress in de bruidscollectie.


Sunrise

De met de hand aangebrachte uitgesneden bloemen - in zeegroen en lichtblauw - op de rok van Sunrise Dress, springen gelijk in het oog. Sunrise is een lange bruidsjurk met door de rijke plooien, een licht volume op de heup dat een extra accent geeft aan het smalle mouwloze lijfje met de rechte hals. De jurk is uitgevoerd in een dunne wollen crêpe en gevoerd met zijde.

Met haar wijde rok, danst de bruidsjurkjurk elegant en licht om degene die haar draagt. Sunrise vindt haar oorsprong in Ciel uit de Van Gogh Collectie geïnspireerd op een landschapsdoek van Vincent van Gogh.

 


Ciel

Ciel Dress is een avondjurk in zijden twill met een print van een landschap van het schilderij 'Olijfboomgaard' van Vincent van Gogh uit de collectie gebaseerd op het werk van deze Meester Schilder. De jurk is volledig in zijde gevoerd en met de wijde ruisende rok een mooi accent op het lijfje in de print met de lucht waar de verfstreken zo mooi te zien zijn. 

De jurk werd door Haar Koninklijke Hoogheid Koningin Máxima tijdens het staatsbanket in China in 2015. 


Anna

Anna Dress heeft de naam meegekregen van haar muze, Anna. Van Bergen ontwierp de jurk met een vriendin in gedachten. Anna, met een korset van zijden satijn, heeft een moulage van grote plooien uitgevoerd in korenbloemblauwe zijden shantung en witte zijden organza. Het blauwe ruwere soepele shantung contrasteert zo met het wat stijvere maar transparante witte organza. De jurk heeft een frisse oogopslag met een slank lijfje en een volumineuze rok.


Emma

Emma vormde de basis voor de bruidsjurk Anna en komt uit de award winning collectie Prosperpina. Zoals de andere stukken uit de collectie is deze jurk gemaakt met een unieke moulage op een corset met verschillende materialen die Mattijs van Bergen verzamelde op reis. Zo komt de fuchsia lurex voorkant uit Aruba en de kortere achterkant is een gestreepte zijde. Het corset is gemaakt van cafe-au-lait-kleurig zijde en gevoerd in mintgroen katoen.

De verassende combinatie van materialen die uiteindelijk bijzonder goed bij elkaar werken is typisch voor de signatuur van Mattijs van Bergen. 


Swan

Swan Dress is een sensuele enkellange plisséjurk met een sleep die vanuit twee punten samenkomt op het midden van de rug. De jurk is opgebouwd uit een aantal grote plissé cirkels die vanaf de onderkant van de buste los langs het lichaam vallen en zacht meedeinen op iedere beweging. De rechte haltervormen in de hals en op de rug, vormen stoere elementen. Swan is gebaseerd op een blauwe plisséjurk uit de collectie Starburst


Charal

Charal Dress komt uit de collectie Starburst, waarin Mattijs van Bergen een verhaal maakte rondom si-fi films als Starwars en The Never Ending Story. De dramatische plissé avondjurk in kobalt blauw heeft zwarte leren banden die een X vormen op de rug. De jurk beweegt luchtig, maar heeft een basis van een corselet en met de koperen riem geeft het de taille een mooie accent.


Dawn

Dawn Dress met kleurschakeringen van ivoor naar praline en roze, valt op door de rechte vlakken die vorm krijgen zodra hij wordt aangetrokken. De jurk bouwt op in 4 lagen transparante organza die zo vallen dat het op plekken mat oogt en op andere plekken prachtig openvalt. Dawn Dress is daardoor tegelijkertijd sensueel en stoer. Met de bijpassende roodkoperen riem, krijgt de zachtheid van de jurk een in het oog springend scherp accent. Het ontwerp voert terug op Making Love Dress uit de collectie Zwart voor het Nederlands Fotomuseum met een beeld van Ed van der Elsken.


Georgia

Georgia Dress is een zomerse midi-jurk in een stalend geel. Het lijfje is gemaakt van een gele katoenen wafel-stof, maar de rok en het rugpand van een double-faced high-tech zijde/polyester mix die luchtig blijft staan en een lichte satijnen glans heeft. De koperen rits geeft deze vrolijke vrouwelijke jurk een moderne lijn.

Met de messing en koperen riem is de jurk helemaal af als gast op een bruiloft.


Spring

Spring Dress is een elegante in subtiel lichtblauw uitgevoerde lange jurk met grote handgemaakte plooien in de rok langs de taille. De jurk is uitgevoerd in een moderne mix van zijde en polyester. De stof is double-faced en heeft aan iedere zijde een eigen kleur. De lichtblauwe toon die aan de binnenkant van de rok zit, komt in de plooien subtiel naar boven in de ivory glanzende buitenkant. In het rugpand komt dit lichtblauw explicieter naar voren. Het lijfje is gemaakt van een katoenen wafelstof. Spring Dress is gebaseerd op Georgia Dress uit de collectie Rythme Coloré.


Made-to-measure

Made-to-Measure is de couture service van Mattijs van Bergen. De wensen van de klant en de designs uit de verschillende collecties vormen de basis van deze persoonlijke aanpak die resulteert in een creatie met een eigen verhaal.

Op afspraak

Made-to-Measure begint met een afspraak in onze studio. Daar kunt u de verschillende creaties uit onze verschillende collecties bekijken. We willen u leren kennen om zo het kledingstuk te maken dat u perfect past.  We spreken uitvoerig uw wensen door; het model, de combinatie van stoffen, de kleuren, applicaties en de uitvoering. Het ontwerp dat hieruit voortvloeit leggen we aan u voor. Alle onze ontwerpen worden in huis of dichtbij gemaakt. De stoffen worden vakkundig vervaardigd, de prints zijn loepzuiver en het borduurwerk steek voor steek met de hand aangebracht. Tussentijds komt u langs om te passen om er zeker van te zijn dat we 100% conform uw wensen werken.

info@mattijsvanbergen.com of bel met +31 (0)6 1510 3941

Photography: Wendelien Daan
Styling: Majid Karrouch
Models: Naomi van Kampen @ Elvis Models & Jessie @ Micha Models
Hair: Ellen Romeijn @ House of Orange
Make-up: Chiao Li Hsu @ House of Orange
Assistant hair & make-up: Chris Volkers
Assistant photography: Florian Joahn
Shoes: stylists own & Paul Warmer