Mattijs van Bergen

creative luxury for headstrong women

 

“Ik ben veel op reis. Met Mattijs heb ik altijd een stukje Nederland bij mij”

Aaltje van Zweden (54) over Mattijs

De designs van Mattijs van Bergen staan voor mij voor gevoelige eigenzinnigheid. Zijn made-to-measure ontwerpen zijn origineel en heerlijk om te dragen. Duurzaamheid is voor Mattijs belangrijk. De bedachtzame wijze waarop Mattijs in samenspraak met mij ontwerpt, vind ik belangrijk. Zo kom je samen tot creaties die perfect bij mij passen.

Ik ben samen met mijn echtgenoot Jaap van Zweden vaak op reis. Als ambassadeur voor Mattijs kan ik zijn ontwerpen tonen aan de vele vrouwen die ik ontmoet in het buitenland. Met Mattijs heb ik altijd een stukje Nederland bij mij. Bovendien heb ik door het dragen van zijn bijzondere ontwerpen altijd leuke gesprekken. Bijvoorbeeld over de foto’s op de stoffen.

 

 
 

© Foto: Daniel Cohen

Mattijs over Aaltje

Aaltje draagt mijn creaties zoals ik ze heb bedoeld. Aaltje is in mijn ogen, liefde. Als ik naar haar kijk als ze een ontwerp van mij draagt, overvalt mij een enorme blijdschap. Kan ik niet stoppen met glimlachen. Aaltje laat mijn ontwerpen dansen. Haar authenticiteit geeft mij vleugels.

 


Over Aaltje: alles omkleed met liefde

Aaltje van Zweden (1963) werd geboren op Haïti en groeide op in Nederland. Al jong trouwde ze met dirigent Jaap van Zweden. Ze hebben vier kinderen. De geboorte van hun autistische zoon Benjamin bracht Aaltje in 1996 tot de oprichting van Stichting Papageno, de organisatie die steun verleent aan gezinnen met kinderen met autisme. In augustus 2015 opende Aaltje het Papageno Huis, een huis waar kinderen met autisme begeleid wonen en werken.

 

 

 

© Foto: Daniel Cohen


© Foto: Daniel Cohen

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en de Hélene de Monigny-prijs

 

In 2012 werd Aaltje benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en in 2016 kreeg zij de Hélène de Montigny-prijs voor haar werk bij Stichting Papageno. Deze belangrijke prijs wordt uitgereikt door de Rector Magnificus van de Universiteit van Amsterdam en werd eerder toegekend aan majoor Bosshardt, Renate Rubinstein, Max van der Stoel en Ahmed Aboutaleb.

Dit najaar publiceert Ambo/Anthos uitgevers de memoires van Aaltje.